Transportdiensten: nachttransport en dagtransport

Nachtransport

Het nachttransport vindt wekelijks plaats in de nacht van woensdag op donderdag. Hiervan kunnen alleen aangesloten leden gebruik maken. Het bezorgen en halen van de goederen bij de theaters gebeurt tussen 00.30 uur en 06.00 uur.

Verzendopdrachten van te verzenden films en reclamematerialen dienen door de filmdistributeurs iedere maandag uiterlijk voor 16.00 uur per mail te worden doorgegeven aan de Filmcentrale: filmcentrale@gofilex.nl. Eventuele wijzigingen in verzendopdrachten kan men uiterlijk op woensdag tot 11.00 uur doorgegeven. De verzendopdrachten kunnen alleen geboekt worden conform de door de Stichting Filmtransport opgestelde materiaalcodes.

Een vertegenwoordiger van het theater kan eventuele manco’s in zendingen telefonisch, per fax of per e-mail melden aan de Filmdienst voor donderdagochtend 10.30 uur. Deze zal de betreffende manco-melding verder afhandelen.

Doorzendingen worden altijd voor 18.00 geleverd bij het theater met het overeengekomen sleuteladres. Informatie over verzendopdrachten van de actuele speelweek en de status van de zendingen kan via deze site opgevraagd worden.

Dagtransport

Het dagtransport wordt dagelijks uitgevoerd en is toegankelijk voor alle partijen in de filmbranche, lid of geen lid. Het dagtransport is een aanvullende dienstverlening bedoeld voor transportbehoeften die buiten het nachttransport kunnen plaatsvinden.

Leveringen zijn dagelijks mogelijk en afhankelijk van de gegeven verzendopdracht. Het bezorgen en halen van de goederen bij de theaters en filmdistributeurs geschiedt in beginsel dagelijks tussen 07.00 uur en 19.00 uur, afwijkende haal- en bezorgtijden in onderling overleg.

Verzendopdrachten kunnen door filmdistributeurs, bioscoopexploitanten en andere branchegenoten aan de Filmdienst telefonisch, per fax of per e-mail of via deze website aangemeld worden.

Bij het geven van verzendopdrachten dienen de ophaal- en afleverdatum en tijd, adres- en goederengegevens duidelijk vermeld te worden. Ook moet worden aangegeven van welke vervoersdienst men gebruik wil maken. De volgende vervoersdiensten zijn beschikbaar:

Overnight zending

Een zending waarvan de transportopdracht op een werkdag voor 15.30 uur is ontvangen. Deze wordt opgehaald om vervolgens op de aansluitende werkdag te worden bezorgd.

Spoed zending

Een zending die op een werkdag moet worden opgehaald om vervolgens op dezelfde werkdag af te worden afgeleverd.

Same Day zending

De verzending waarvan de transportopdracht tussen 15.30 uur en de volgende werkdag 08.30 uur is ontvangen, zal na ontvangst vanaf 08.30 uur worden opgehaald om vervolgens op dezelfde werkdag te worden afgeleverd. Informatie over de gegeven verzendopdrachten en de status van de zendingen kan men raadplegen via deze site.